1. Home › 
  2. › 
  3. Verzekeringsbemiddeling

Verzekeringsbemiddeling

Hier kan u het bijscholingsaanbod terugvinden voor Verzekeringsbemiddeling (Wet Cauwenberghs).

Vind hier het volledige bijscholingsaanbod in verzekeringsbemiddeling terug

Kies de leeroplossing die het best bij u past op elk moment in uw loopbaan:

klassikaal

Klassikaal

Hebt u een voorkeur voor klassikale opleiding? Onze interactieve workshops garanderen het gewenste resultaat en onze lesgevers zijn dé experten bij uitstek. Laat u overtuigen!

op-afstand

E-learning

Bijscholen kan u 100% via e-learning doen. Dit houdt een zelfstudie in op ons leerplatform. U leert waar en wanneer u wil. Uw verworven kennis bewijst u aan de hand van een online test.

blended-learning

Blended learning

Blended learning combineert verschillende leermethodes om zo het beste resultaat te behalen: classroom trainingen, syllabus, online tests, webinars, e-learnings en video’s.​​​​​​​

op-maat

Op maat

Verkiest u een opleiding op maat van uw bedrijf? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen. Al onze bijscholingen kunnen op maat van uw organisatie worden opgezet.

Hoeveel bijscholing dient u te volgen?

Om uw inschrijving als tussenpersoon of als betrokken verantwoordelijke persoon (effectieve leider of verantwoordelijke van de distributie) te behouden, dient u 15 bijscholingspunten/uren te behalen per jaar. Voor nevenverzekeringstussenpersonen gaat het om 3 punten/uren per jaar

Personen in contact met het publiek dienen hetzelfde aantal uren te behalen, onder de verantwoordelijkheid van de werkgever. Hiertoe moet de werkgever een jaarlijks opleidingsplan opstellen.

FAQ: Veelgestelde vragen - Verzekeringsbemiddeling

Val ik onder de examenverplichting? Welke zijn de nieuwe kennis- en bijscholingsvereisten in het kader van IDD? Welke zijn de eindtermen met betrekking tot IDD? Wie kan worden aangesteld als ‘de facto’ verantwoordelijk voor de bemiddelings- of distributieactiviteit? Hoe schrijf ik mij in voor het examen? Hoe krijg ik toegang tot de oefenvragen en het studiemateriaal? Hoe verloopt het examen? Wat moet ik kennen voor het examen? Waar vind ik mijn examencertificaat terug? Hoe schrijf ik mij in voor een herexamen? Ken ik het examenreglement? Wat is de duur van de vereiste ervaring? Waar kan ik het examen afleggen? Antiwitwaswetgeving in levensverzekeringen: Moet ik mijn theoretische kennis bewijzen en hoe? Moet ik bijscholing volgen? Welke opleidingen leveren mij punten op om de geregelde bijscholing te bewijzen? Hoe kan ik bijscholingspunten bekomen door het volgen van webinars? Ken ik de opleidingsverstrekkers geaccrediteerd door Febelfin Academy? Waar vind ik de gedragsregels en de FAQ inzake de bemiddeling en distributie van verzekeringen?